لیست اختراعات مهدی پارسائی
مطالعات دقيق و تحقيقات ميداني در حوزه فرش دستباف حاكي از اين مهم است كه بافندگان فرش كماكان از دار و ابزارآلات سنتي استفاده كرده و به تكنولوژي ها و طرح هاي جديد كمتر روي آورده اند. مهمترين دليل اين امر عدم وجود طرحهاي كاملا صنعتي و مقرون به صرفه ميباشد. طرح هايي كه علاوه بر افزايش بهره وري و كارايي بافت، قابل اعتماد بوده و سادگي لازم براي استفاده هر بافنده را داشته باشند. در اين طرح، دستگاهي كاملا صنعتي ارائه شده كه با بكارگيري علوم مكانيك و الكترونيك، عمل پودكشي، كوبه زني و انتخاب رنگ (نقشه خواني) را بصورت كاملا مستقل انجام ميدهد و پارامترهاي بافت فرش دستباف را كنترل مينمايد. بافت صدها متر فرش توسط اين دستگاه با يكبار چله كشي روي غلتك صورت ميگيرد. استفاده از شانه اي با شيارهاي يكسان در مسير اين نخها جهت كوبه زني، باعث يكنواختي بافت و رفع عيوب ساختاري ميگردد. استفاده از پنل كنترلي جهت تنظيم ميزان حركت، سرعت و نيروي شانه، امكان بافت انواع مختلف فرش را براي بافنده فراهم مي آورد. استفاده از يك دستگاه جاكارد مكانيكي كه حركت آن نيز مستقل تعريف شده، امكان نقشه خواني، مشخص كردن مكان هر گره به بافنده و برش نخ خامه مطابق نقشه به ميزان مشخص شده را براي بافنده انجام ميدهد.
اختراع حاضر روشي جهت محافظت از سازههاي فلزي و بتني كه در مجاورت مواد مختلف شيمايي و عوامل محيطي در خطر خوردگي قرار دارند ميباشد. در اين روش با اعمال نوعي پوشش كامپوزيت پليمري تقويت شده با الياف از تماس محيط خورنده با سازه جلوگيري به عمل ميآيد. اين پوشش كامپوزيتي از اجزا مختلفي تشكيل شده است كه عمدهترين قسمت آن ماتريس اپوكسي وينيل استر و الياف شيشه به شمار ميرود. اين پوشش علاوه بر مقاومت در برابر خوردگي، از مقاومت مكانيكي بالايي برخوردار بوده و چسبندگي مناسبي نيز با سطح بستر از خود نشان ميدهد. با توجه به انعطافپذيري و شكلپذيري اين پوشش كامپوزيت ميتوان آن را بر روي انواع سطوح با هندسه پيچيده اعمال نمود. همچنين با توجه به شرايط محل استفاده، نوع مواد خورنده و بارهاي مكانيكي وارده به سازه ميتوان چيدمان آن را به نحوي طراحي نمود كه بيشترين هماهنگي را با محل استفاده داشته باشد.
مطالعات دقيق و تحقيقات ميداني در حوزه فرش دستباف حاكي از اين مهم است كه براي توليد فرشهاي دستباف نوين و غير مستطيلي، علاوه بر نياز به زمان و انرژي بيشتر به بافندگان ماهر هم احتياج ميباشد. اما چنانچه دستگاهي كنترل كننده، تمام مراحل بافت را كنترل كند و نقش راهنما را براي بافنده در هر لحظه ايفا نمايد ميتوان فرشهاي مدرن با شكلهاي غير استاندارد را نيز بدون نياز به بافنده ماهر با همان سرعت فرشهاي ساده مستطيل شكل توليد كرد. در اين طرح، دستگاه الكترونيكي كاملا صنعتي ارائه شده كه عمل پردازش نقشه و اطلاعات ساختاري فرش دستباف را به عهده دارد و تمام فعاليتهاي پودكشي، كوبه زني و انتخاب رنگ (نقشه خواني) را بصورت كاملا هوشمندانه با توجه به طرح و نقشه فرش انجام ميدهد و پارامترهاي بافت فرش دستباف را كنترل مينمايد. با ورود نقشه فرش و پارامترهاي اوليه، ميتوان از يك نقشه صدها فرش با سرعت بالا توليد كرد. با استفاده از اين دستگاه ديگر نياز به بافنده ماهر نبوده، زمان بافت فرش به مراتب كاهش يافته و خستگي اپراتور كمتر ميگردد.
مطالعات دقيق و تحقيقات ميداني در حوزه فرش دستباف حاكي از اين مهم است كه براي پرداخت فرشهاي دستباف نوين و برجسته، پرداخت كننده ماهر ميبايست پس از بافت فرش، زمان و انرژي زيادي را صرف كند تا فرش با طرح و نقش برجسته كاملا يكنواخت به نظر برسد. اما چنانچه در حين بافت بتوان تمام گره ها را با دقت و اندازه مشخص كوتاه كرد، ميتوان انتظار داشت كه با اتمام بافت فرش، عمل پرداخت نيز به شكلي كاملا يكنواخت انجام شده باشد و نياز به زمان و انرژي بيشتري نبود و در نتيجه رقابت پذيري كار بالاتر رود. در اين طرح، دستگاه الكترومكانيكي كاملا صنعتي ارائه شده كه عمل پرداخت را در فرش دستباف به عهده دارد و تمام گره ها را بعد از بافت هر رج با دقت و سرعت بالا مطابق با نقشه كوتاه و اندازه مينمايد. اين دستگاه علاوه بر كاهش خستگي پرداخت كننده، ميتواند سرعت توليد را افزايش داده و كيفيت را در فرشهاي برجسته و نوين بالاتر ببرد.
اختراع حاضر پوشش مقاوم به خوردگي است كه جهت افزايش ايمني كف سالنها و سولههاي صنعتي در برابر خوردگي ناشي از انواع مواد شيمايي نظير اسيدها و بازها مورد استفاده قرار ميگيرد. در اين روش با اعمال نوعي پوشش كامپوزيت پليمري تقويت شده با الياف از تماس محيط خورنده با سازه جلوگيري به عمل ميآيد. اين پوشش كامپوزيتي از اجزا مختلفي تشكيل شده است كه عمده ترين قسمت آن ماتريس وينيل استر-اپوكسي و الياف شيشه به شمار ميرود. اين پوشش علاوه بر مقاومت در برابر خوردگي از مقاومت مكانيكي بالايي نيز برخوردار بوده و چسبندگي مناسبي با سطح زيرين از خود نشان ميدهد. با توجه به انعطاف پذيري و شكل پذيري اين پوشش كامپوزيت ميتوان آن را بر روي انواع سطوح با هندسه پيچيده و با دسترسي محدود اعمال نمود. همچنين با توجه به شرايط محل استفاده، نوع مواد خورنده و بارهاي مكانيكي وارده به سازه ميتوان چيدمان آن را به نحوي طراحي نمود كه بيشترين هماهنگي را با محل استفاده داشته باشد. همچنين بدليل مقاومت مكانيكي بالاي اين پوشش از آن ميتوان به عنوان جايگزين مناسب پوششهاي محافظ فعلي كه به دليل بارهاي وارده و عمر كوتاه در كف سازه كاربرد ندارند، استفاده نمود.
موارد یافت شده: 5